Analisa GbpUsd pada minggu hadapan dijangkakan akan membuat kenaikkan selepas berlakunya penurunan.

Kita boleh mencari posisi buy di area 1.22262 hingga 1.21668, dalam kawasan ini kita boleh mencari permulaan kenaikkan di time lebih kecil seperti break struktur,break trendline atau adanya cs atau chart pattern.

Ini adalah kerana pada time frame H4 AO masih dalam keadaan sell ,jika anda menggunakan metode ini anda seharusnya melihat AO time frame H1 atau M15 untuk melihat pembentukan AO yang sudah berada di wilayah buyer.

Target pada kali ini adalah tidah terlalu besar kerana kemungkinan pada pada time frame H1 ini adalah pembentukan wave 5. Kita boleh mendapat take profit awal pada harga 1.23758

Promosi Dapatkan tool trading terbaik seperti BOOKMAP dan AI DASHBOARD tekan – DAFTAR

Penafian: Ini adalah analisa teknikal Gold dan pandangan saya dalam market Gold hari ini. Jika selari dengan tuan/puan bolehlah follow dan jika tidak utamakanlah analisa sendiri. sekian terima kasih.

TradingView ialah salah satu platform carta dagangan terkemuka di dunia, ia menawarkan pelbagai alatan teknikal, lukisan dan juga analisis. Dilengkapi dengan teknologi teguh merentas penyemak imbas, desktop dan apl mudah alih, platform ini menyediakan akses yang tiada tandingan kepada data langsung cth. BTC USD chart, berita terkini, laporan kewangan, Stock screener  dan Economic calendar.

Similar Posts